sâmbătă, 7 februarie 2009

Ce recomand...

Initial nu am vrut sa ma uit la filmul asta pe principiul ca joaca Brad Pitt si ca in principiu ma uit doar la comedii dar mi-a fost recomandat de un prieten bun la suflet,Alex.
M-am uitat la filmul asta cu un interes destul de crescut..nu ma asteptam sa-mi placa asa mult..Care sunt ingredientele ce fac din acest film,un succes? Se iau Brad Pitt si Cate Blanchett in doua roluri de exceptie, se adauga drama, mister, aventura, fantezie, se presara o viziune regizorala inspirata, se trimite la platouri si se tine la montaj cateva luni. Rezulta o frumoasa (si lunga! aproape 3 ore!) poveste-in-poveste cu 5 nominalizari la Globul de Aur, 14 nominalizari la alte premii si 2 premii pentru cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu din partea National Board of Review, si asta fara sa mai pomenim potentialele Oscaruri pe care filmul le merita cu prisosinta.
Per total, un film exceptional, pe care il recomand cu caldura chiar si celor care nu se dau in vant dupa drame, si caruia pot, intr-un clasament personal, sa-i dau, cu mana pe inima, 10 puncte din 10 pentru viziune regizorala (David Fincher - Zodiac, Panic Room, Fight Club, Alien, si videoclipuri pentru Madonna si Sting), scenariu (Eric Roth - Forrest Gump, si Robin Swicord - Memoirs of a Geisha, The Jane Austen Book Club), actorii din rolurile principale (Cate Blanchett si Brad Pitt) si secundare ( Taraji P. Henson).
N-am sa va spun despre ce e vorba...va las sa vedeti trailer-ul..si apoi va astept cu pareri...

joi, 5 februarie 2009

Cat dureaza??

Nu credeam ca voi mai trece prin experienta asta vreodata...speram ca cel putin de data asta soarta..destinul sa ma ocoleasca...s-ar parea ca totusi greselile din trecut inca imi umbresc prezentul...Prima oara cand m-am indragostit..am daruit trup si suflet acelei relatii..eram in liceu,eram ne-experimentata,credeam ca daca El imi oferea cerul si pamantul putem sa stam impreuna pana la sfarsit..sau cel putin pana la primul divort :d...Eram dispusa sa-mi abandonez familia..sa ma casatoresc cu el...sa devin o intretinuta..sa renunt la facultate..sa ajung sa port kilograme de aur si sa ma plimb cu soferul si Mertanul prin oras.Pe 13 mai s-a despartit de mine prin telefon...nici nu a a avut curajul sa-mi spuna in fata..m-a durut si poate ca inca ma doare..dar nu atat de mult...odata cu despartirea aceea am lasat o bucata de suflet in urma si zambetul..timp de aproape 2 ani nu am fost in stare sa zambesc..sa fiu fericita..sa simt fericirea asa cum am simtit-o prima oara.
Pe 29 mai,dupa 2 ani,l-am cunoscut pe Catalin...eram cea mai fericita persoana...il iubeam..invatasem sa iubesc din nou...m-am increzut in relatia asta cu toata fiinta mea,poate mai mult decat prima data...am trecut peste multe certuri si necazuri si minciuni...Dupa 6 luni am primit un inel cadou...cu o rugaminte speciala..sa devin sotia lui..Am acceptat,cu o singura conditie..trebuia sa astepte sa termin facultatea si sa ma angajez...Nunta trebuia sa fie in 2010...o planuisem punctual...pana cand a venit socul..pe 1 februarie ne-am despartit...Nu am mai rezistat,eram distrusa de toate certurile si discutiile si gelozia...
Acum plang..nu stiu daca mi-a mai ramas ceva din suflet sau incredere...am ramas singura inca o data..si poate ca pt ultima oara,nu stiu..merg pe strada,stiu ca barbatii se uita la mine dar de fiecare data cand observ asta imi vine sa-mi smulg sufletul de durere si disperare.Nu stiu daca sunt facuta sa fiu singura,prieteni nu mai am cu cine sa vorbesc..CINE POATE SA-MI SPUNA???CAT MAI DUREAZA???cat timp dureaza durerea unei despartiri???

miercuri, 4 februarie 2009

Culorile

Care e culoarea ta preferata si ce semnifica ea?

Acest subiect este lung si poate fi greu de citi dar cu putinå råbdare merge.
Culorile au o influentå foarte mare asupra inconstientului nostru teorie sustinutå de Karl Rydberg arhitect si psyholog în Malmö. De ex. pielea citeste lungimile de undå ale culorilor si nu este imaginatie cînd te trece un fior rece atunci cînd te afli într-o camerå zugråvitå în albastru în comparatie cu o camerå zugråvitå în galben sau rosu.

ROSU - este culoarea care reprezintå: råzboi, furie, foc, pericol, putere, vinovåtie,cînd te simti vinovat cå ai fåcut o gafå te înrosesti la fatå.
Nuantele de rosu aprins au o influentå de stîrnire asupra oamenilor. În cantitåti mari trezeste agresivitate si panicå de aceia la multi oameni nu le place rosu. Dar ROSU este ideal pentru camere de activitåti. Cele mai multe cazinouri au aceste culori. Rosu este provocativ. Nici o datå nu ai putea juca la rouletå într-o camerå zugråvitå în albastru. ROSU este folosit la calendare tocmai ca så atragå atentia asupra zilelor de sårbåtoare s-au libere . Noi am uita cå sînt sårbåtori dacå ele nu ar fi marcate cu rosu. Rosu ne spune cå ceva s-a întîmplat , rosu ne averizeazå. Dar si aici sînt discuti ca întotdeauna. Lumea obisnueste så vorbeascå de "zilel rosi" în sensul cînd femeile au perioadå.

Rosu- cînd så porti si cînd så nu porti. Rosu- nu se poartå la înmormîntåri, la nunti ( acum vorbesc de rosu si nu de toate nuantele de rosu care sînt 256 la numår),atunci cînd vrei så cauti servici, cînd faci vizitå la spital, cînd vrei så-ti cunosti viitori socri, la tribunal,indiferent de partea cui stai. Se poartå la pereceri ( party) si atunci cînd vrei så aråti cå esti sigur de tine si vrei så confrunti lumea.
Nimeni nu se pune la discutie cu tine cînd esti îmbråcaat în rosu si definitiv nimeni nu te confruntå. Foarte bunå culoare dacå vrei så faci schimbåri în firma ta fårå ca angazati så vinå cu prea multe întrebåri.

NEGRU- o culoare care nu se potriveste acaså.
NEGRU- reprezintå culoarea regretului si a råutåti få diferenta dintre magie si magie neagrå , cea din urmå sunå foarte dur. NEGRU repezintå tot ce este suspect,mistic si interzis. Este folositå ca culore pe pereti la cluburile de noapte si cele care au "underground" caracter si nici o datå la zugråvit în locuinte.
Negru este culoarea care scoate în relief alte culori foarte bine. Paginile negre la un album foto scot mai bine în evidentå culorile fotografiilor.

NEGRU- la înbråcåminte- cînd så porti si cînd så nu porti.
Se poartå la înmormîntare,la cei care lucrezå cu pompe fumebre si la tribunal.
Este pe drum de disparitie din functiile înalte ( nivel de guvern) se foloseste mai mult antracit în loc de negru,negru combinat cu rosu se foloseste la diferite riualuri satanistice. Dacå vrei så fi låsat în pace atunci te înbraci în negru
Se potriveste perfect la Revelion ca rochie de searå dar nu în prima zi a anului.
Cînd så nu porti negru : dacå lucrezi în meseri care au de-a face cu copii. La copii le este fricå de negru si nici o datå nu ai så poti linisti un copil dacå esti înbråcat în negru. Dacå te duci så cauti servici si definitiv nu la birouri de reclamå, agenti de turism etc. Cei care se Înbracå în negru sîn våzuti ca oameni care sînt monotoni,tristi, lipsiti de creatie si chiar puturosi.

ALBASTRU - Este culoarea sufletului, adevårului,si a seriozitåti. Albastru då senzatia de liniste ,odihnå,meditaie si somn. În cantitåti mari då stare de supårare.Blues este muzica tristetei si florile albastre simbolizzeazå dor.( floarea de nu må uita este albastrå) este o culoare potrivitå pentru persoanele nervoase si se potriveste perfect pentru dormitor. Albastru este aceptat ca înbråcåminte întoate situatile peste tot. de la marin închis pînå la bleu deschis. Cînd esti îmbråcat în albastru închis esti rezervat, ti distantå , dar dacå alegi nuantle calde si clare atunci se potrivesc ori unde ori cînd.

GRI-culoare favoritå pentru oameni creativi.Din traditie veche se asociazå GRI ca fiind culoarea întelepciunui.Din påcate nici o culoare nu este mai mult asociatå în ziua de aståzi cu triste si corectitudine decît GRI.Se spune cå oameni crativi se simt bine cu culoarea GRI pentu cå este simbol pentu echilibru dinte Culorile deschis si închise. Dar tot în zile noastre culoarea Gri si-a luat un loc de frunte prin faptul cå toate computerele sînt gri si culoarea se asociazzå cu desteptåcine. Toate firmelee moderne folosesc combinatia de Gri deschis si vinrosu (foarte închis)ca så dovedeascå desteptåciune,întelepciune,creativitate si putere ( asta vine de la culoarea rosuînchis).Culoarea GRI a înlocuit mai peste tot culoarea negru iar anul acesta se poartå foarte mult la înbråcåminte culoarea Gri în toate nuantele asociat cu o culoare clarå. De ex. gri cu galben , s-au gri cu ciris. dacå vrei så aråti modern,inelectual,sofisticat atunci este o combinatie perfectå. Este usor så te îmbraci în GRI pentru cå este culoare neutralå si se potriveste la toate culorile de piele. Gri se potriveste meru. Nuantele se pot alege dupå înprejurare.De la cele mai deschise pînå la cele mai închise, de la måtase si voal pînå la lînå si alcantara.

VERDE- este socotit ca culoarea care reprezintå psihicul. Verde îi face pe oameni visåtori-de aceia oameni care nu-si amintesc visurile nu le place nici culoarea verde.Diferitele nuante de verde reflectå generozitate,bunåtate si încredere. La sålile de operatie în ziua de aståzi se foloseste aceastå culoare tocmai din acest motiv. Verde este culoarea naturi si a pådurilor. VERDE se potriveste la tot , totul în naturå are ceva verde. Dacå intri într-o florårie ai så vezi cît de bine se potriveste verde la toate culorile pe care florile le au. La super market se foloseste aceastå culoare si se pun direct de la intrare toate legumele,salatele si florile ca så dea un aspect linistitor de care ai nevoi cînd intri în magazin. Verde ne întîmpinå ori unde - ne linisteste.Orice altå culoare ar face ca lumea så nu intre în magazinele mari alimentare unde este foarte cunoscut cå este plictisitor så faci cumpåråturi-dar cu nun pic de verde la intrare îti deschide pshicul si te face så cumperi.
VERDE se foloseste foarte mult în ziau de azi ca simbol pentru cei care vor så aibe grijå de naturå si mediu înconjuråtor.Din påcate aceastå culoare se asociazå cu faptul cå esti începåtor si necunoscåtor.Esti verde - în sensul cå nu esti copt la minte.Din acest motiv cînd te înbraci în verde pe lîngå faptul cå transmiti încredere, liniste sigurantå mai poti så transmiti semnl de începåtor.La înbråcåminte se pote folosi în orice situati dar fi atentå cînd te duci si cauti servci s-ar putea så te considere fårå experientå cu exceptia dacå ai cåuta servici la salvarea mediului înconjuråtor.Copii iubesc culoarea verde iar pe bårbati îi linistesteDacå esti îmbråcatå în verde spre deosebire de rosu nimeni nu se då la tine-aceastå culoare linisteste.

VIOLET-are o influentå de neliniste.Nici o culoare nu este asa de provocativå ca violet este mai råu decît rosu.Este culoarea biscopilor(preoti catolici)si a extazului religios.Din vremurile vechi aceastå culoare apartine si genilor si nebunilor. Dacå vrei så aråti cå vrei så dai lumea peste cap si te împotrivesti la tot si la toate atunci te înbraci în violet.Este culoarea favoritå a rebelilor.Este culoare favoritå a persoanelor creative si o vei gåsi la acesti oameni de la ice violet pînå la indigo- dacå vrei så aråti cå esti deschizåtori de drumuri cå ai idei noi si poti så schimbi toul atunci så ai ceva violet pe tine dacå vrei ca lumea så te creadå cå tu vei face cel mai bun video film pentru Madonna . Esti îmbråcat în VIOLET ÎNDRÅZNESTI.

PORTOCALIU - este culoarea cea mai potrivitå pentu sålile de maså.Este culoarea focului si a relatilor socialesi se asociazå mult cu sigurantå economicå ( materialå).
copii iubesc aceastå culoare si este cel mai des întîlnitå în toate desenele lor. Copii se simt siguri si månîncå cu poftå cînd sala de mîncare are aceastå culoare. Acum întelegeti de ce McDonald a ales aceastå culoare penrtu restaurantele lor, si toti copii trag de pårinti så fie dusi acolo.Dacå ai copii si nu te ascultå pune un tricou portocaliu pe tine si ai så vezi ce efect magic are.

GALBEN-în camerele de lucru.
GALBEN - este socotit culoarea de comunicatie în psihologie. Aceastå culoare deschide intelectul, favorizeazå gîndirea spontanå si rapidå si te face så analizezi clar; stimuleazå nervi si ascute mintea.
Galben este simbolul pentru bogåtie (aurul este galben s-au cum). La înbråcåminte se foloseste în toate ocazile în afarå de cråciun aceastå culoare este rezervatå pentru pashte. Culoarea galben o poti folosi cînd vrei så te remarci. Dar în acelasi timp dacå nu ai nimic de spus nu te îmbråca în galben pentru cå lumea se asteaptå ceva de la tine si mai ales ceva bun.


Urmatorul articol va fi despre cromoterapie...daca va intrebati de unde am aceste informatii...sunt de la un psiholog :d









luni, 2 februarie 2009

Leapsa

Am primit o leapsa de la Pica..-am plans ca nu primesc si uite deja am primit :d(doua chiar)...
Deci:

Sunt: Mihaela a.k.a Matusica Zuzulica
As vrea: Sa ma nasc din nou..sa iau totul de la inceput
Pastrez: numai durere si tristete din trecut si din prezent,pe langa toate amintirile din copilarie
Mi-as fi dorit: sa pot da timpul inapoi
Nu imi place: cand lumea face presupozitii fara sa cunoasca adevarata situatie
Aud : avioanele si trenurile care trec prin zona mea din bucatarie
Imi pare rau:ca sunt slaba(spiritual vorbind)
Imi plac: prea multe lucruri sa le enumar...vanilia..curacao,fisticul, sucul de trandafiri
Nu sunt : asa cum mi-as fi dorit in copilarie
Dansez:ori de cate ori aud muzica..pana si in metrou
Cant :atunci cadn mi se imprima o melodie in minte si dimneata pe la 4-5 in bucutarie la o tigara
Niciodata : nu as cadea mrejelor cocalarilor de pe strada
Rar:ma asculta cineva
Plang: de dimineata pana seara..deja am ochii umflati...
Nu sunt intotdeauna: corecta in judecata
Nu imi place de mine: ca nu ma pot descurca singura..mereu ma plang ca sunt singura
Sunt confuza: cand vine vorba de barbati
Am nevoie: in permanenta de cineva cu care sa vorbesc si care eventual sa ma inteleaga inainte sa ma judece
Ar trebui:sa ma impusc cu prima ocazie
Eu nu am cui sa dau leapsa asa ca se opreste la mine...