marți, 8 iunie 2010

Minciuna

Ce este de fapt minciuna?

Conform Wikipedia: " este o afirmaţie care este contrazisă de către experienţă, observaţie sau bun simţ, care este oferită de mincinos în mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totală sau parţială a faptelor şi a adevărului sau prin argumentarea selectivă, dar aparent semnificativă, a faptelor. De regulă, minciuna se consideră o acţiune intenţională de declarare a unei stari modale necomfirmabile sau imediat (ori uşor) confirmabilă, pentru a produce confuzie, a oferi false speranţe, a determina o anume acţiune sau a crea o anume stare intelectivă, socială ori afectivă care serveşte într-un fel sau altul mincinosului. Deşi minciunile premeditate sunt cele care sunt considerate a fi mult mai devastatoare şi de neiertat, se pot totuşi identifica şi minciuni spontane, nepremeditate, posibil determinate de lipsa de informare, de înţelegere corectă şi/sau de interpretarea greşită a informaţiilor existente sau accesibile la un moment dat. "
Dar pentru noi ce e minciuna?? inteleg minciunile albe...adica da, sunt necesare in anumite momente, dar sa stii ca lumea te stie drept mincinos si tu sa continui sa le umflii din ce in ce mai mult, nu e cam stupid??
In ultimele trei saptamani am prins cu minciuna patru persoane din anturajul meu..ce pot sa mai fac acum? sa le pun fata in fata cu adevarul sau sa-i las in legea lor, ca pana la urma cine sunt eu, nu voi schimba situatia, nu-i voi face sa spuna adevarul pe viitor sau sa-si ceara scuze?! absolut niciunul dintre ei nu va reactiona asa cum trebuie..In prima instanta, eram furioasa voiam o explicatie, DE CE DRACU' MINTI CU ATATA NESIMTIRE??? dar acum am lasat-o balta pana voi gasi o solutie...voi ce ziceti? care e solutia??